Mäklararvode Uppsala

Se vad olika mäklare tar i arvode

Bock Jämför mäklararvoden
Bock Se vad mäklare tar för att sälja din bostad
Bock Spara tid och pengar

Mäklararvode i Uppsala

Hur många procent tar en mäklare av försäljningspriset? Vad en mäklare kostar och vad som är ett normalt och rimligt mäklararvode är svårt att säga. Det beror helt enkelt på vad som ingår i mäklarens pris och vilken typ av betalningsvariant mäklarfirman använder. En billig mäklare erbjuder med andra ord inte alltid det billigaste mäklararvodet. Kontrollera därför noga vad som ingår i offerten från mäklaren. Hur är det till exempel med flygbilder, homestyling och extra visningar?

Många mäklarfirmor tar ett rörligt mäklararvode. Det innebär att mäklarkostnaden är en procentsats av försäljningspriset. Du kan även betala mäklaren ett fast mäklararvode, en arvodestrappa eller en kombination av fast och rörligt arvode. Det är fullt möjligt att förhandla om arvodet med mäklarfirman. Det genomsnittliga mäklararvodet 2024 i Uppsala är 59 512 kr och den vanligaste arvodestypen är fast arvode.

Jämför mäklararvoden i Uppsala

JämförMäklare.nus enkla jämförelsetjänst hjälper dig att hitta en mäklare i Uppsala som matchar ditt objekt. Fundera över vad som ingår i priset när du jämför offerterna innan du bestämmer dig och tar kontakt med vald mäklarbyrå. Det är också viktigt att du känner förtroende för mäklaren. Att sälja sin bostad är en stor affär, kanske den största du gör i livet, och därför ska er personkemi såklart vara bra. Du ska också väga in mäklarens erfarenhet av liknande försäljningar och hens lokalkännedom.

Mäklararvoden i Uppsala

50-60 tkr Genomsnitt
2-3% Procentsats
Fast arvode Arvodestyp
50-60 tkr Median

Jämför mäklararvoden – helt gratis!

Att välja mäklare när man ska sälja sin bostad kan vara svårt och tidskrävande. Vilken mäklare ska man välja? JämförMäklare.nu erbjuder en gratis tjänst där du snabbt och enkelt kan jämföra mäklararvoden och få de villkor som bäst matchar ditt uppdrag. Här kan du även se vilka mäklare som har bäst försäljningsstatistik i Uppsala.

Nycklar till bostad
Flyttar till ny bostad

Att jämföra mäklararvoden är enkelt

Usp
Få kostnadsförslag från olika mäklare
Usp
Tjänsten är gratis & ej bindande
Usp
Spara tid & pengar

Snittarvoden i Uppsala

Bostadstyp Mäklararvode genomsnitt Mäklararvode procent Mäklararvode median
Mäklararvode bostadsrätt 45 486 kr 2,4 % 45 000 kr
Mäklararvode villa 76 963 kr 2,9 % 72 000 kr
Mäklararvode radhus / parhus 63 198 kr 2,3 % 65 000 kr
Mäklararvode bostadsrätt
Mäklararvode genomsnitt 45 486 kr
Mäklararvode procent 2,4 %
Mäklararvode median 45 000 kr
Mäklararvode villa
Mäklararvode genomsnitt 76 963 kr
Mäklararvode procent 2,9 %
Mäklararvode median 72 000 kr
Mäklararvode radhus / parhus
Mäklararvode genomsnitt 63 198 kr
Mäklararvode procent 2,3 %
Mäklararvode median 65 000 kr

Vad säger andra om tjänsten?

Ska du sälja en bostad, tomt eller ett fritidshus? Jämför mäklare och mäklararvoden innan du bestämmer dig. Olika mäklare har olika kompetenser, erfarenhet och arvoden. Jämför mäklararvoden