Mäklararvode Umeå

Se vad olika mäklare tar i arvode

Bock Jämför mäklararvoden
Bock Se vad mäklare tar för att sälja din bostad
Bock Spara tid och pengar

Mäklararvode i Umeå

Vad är ett rimligt mäklararvode i Umeå och hur många procent tar egentligen en mäklare? Det genomsnittliga mäklararvodet 2024 i Umeå är 44 391 kr och 2,2%, och den arvodestyp som de flesta mäklare använder sig av är fast arvode. Ett normalt mäklararvode ligger oftast omkring 1–3 procent, men det kan skilja sig åt beroende på bostadens pris, område och mäklarfirma. Alla mäklarfirmor använder sig dessutom inte av rörligt arvode med procentsats, utan vissa tar ut ett så kallat fast mäklararvode för försäljningen. Det är därför svårt att svara exakt på vad en mäklare kostar. Genom att jämföra mäklararvoden i Umeå innan du bestämmer dig för vem du ska anlita blir det dock lättare att hitta en mäklare med de egenskaper som passar dig.

Jämför mäklararvoden i Umeå

Mäklarens arvode är den mäklarkostnad du betalar för att hen hjälper dig med din bostadsförsäljning. I priset ingår dock inte bara själva försäljningsprocessen, utan mäklaren hjälper också till att göra en värdering, bokar en fotografering, håller i visningar och hanterar budgivningen. Att hitta en bra mäklare handlar som tidigare nämnt inte bara om att välja det billigaste mäklararvodet, utan att välja den byrå eller den person som är experter på ditt bostadsområde eller kan hålla i visningar på de datum som passar dig. En billig mäklare behöver helt enkelt inte vara bäst lämpad för just ditt objekt.

Mäklararvoden i Umeå

40-50 tkr Genomsnitt
2-3% Procentsats
Fast arvode Arvodestyp
30-40 tkr Median

Jämför mäklararvoden – helt gratis!

JämförMäklare.nu hjälper dig att hitta bra mäklare i Umeå när du ska sälja din bostadsrätt, tomt eller villa. Använd vår jämförelsetjänst helt gratis – det enda du behöver göra är att fylla i formuläret och sedan jämföra de mäklarfirmor som presenteras innan du gör ditt val. Du förbinder dig självklart inte till något, utan kan i lugn och ro fortsätta jakten på en mäklarbyrå i Umeå om du inte är nöjd.

Nycklar till bostad
Flyttar till ny bostad

Att jämföra mäklararvoden är enkelt

Usp
Få kostnadsförslag från olika mäklare
Usp
Tjänsten är gratis & ej bindande
Usp
Spara tid & pengar

Snittarvoden i Umeå

Bostadstyp Mäklararvode genomsnitt Mäklararvode procent Mäklararvode median
Mäklararvode bostadsrätt 35 494 kr 2,5 % 34 973 kr
Mäklararvode villa 57 481 kr 3,3 % 55 000 kr
Mäklararvode radhus / parhus 53 094 kr 2,2 % 50 000 kr
Mäklararvode bostadsrätt
Mäklararvode genomsnitt 35 494 kr
Mäklararvode procent 2,5 %
Mäklararvode median 34 973 kr
Mäklararvode villa
Mäklararvode genomsnitt 57 481 kr
Mäklararvode procent 3,3 %
Mäklararvode median 55 000 kr
Mäklararvode radhus / parhus
Mäklararvode genomsnitt 53 094 kr
Mäklararvode procent 2,2 %
Mäklararvode median 50 000 kr

Vad säger andra om tjänsten?

Ska du sälja en bostad, tomt eller ett fritidshus? Jämför mäklare och mäklararvoden innan du bestämmer dig. Olika mäklare har olika kompetenser, erfarenhet och arvoden. Jämför mäklararvoden