Mäklararvode Sundsvall

Se vad olika mäklare tar i arvode

Bock Jämför mäklararvoden
Bock Se vad mäklare tar för att sälja din bostad
Bock Spara tid och pengar

Mäklararvode i Sundsvall

En sak som alltså kan skilja sig åt mellan olika mäklare är hur mycket de tar betalt. Denna kostnad kallas för mäklararvode och varierar inte bara från byrå till byrå, utan också från mäklare till mäklare beroende på hur erfarna de är. Se därför till att jämföra olika fastighetsmäklare i Sundsvall för att få ett hum om vad som är ett rimligt mäklararvode och vad som faktiskt ingår i de olika mäklararvodena 2024 i Sundsvall.

Jämför mäklararvoden i Sundsvall

Så, vad kostar en mäklare? De flesta mäklare använder sig av rörligt mäklararvode eller fast mäklararvode. En mäklare som tar ut ett rörligt arvode tar en viss procent av försäljningspriset, medan en fast mäklarkostnad innebär att du och mäklaren kommer överens innan försäljning hur mycket du ska betala i arvode. Vad som är ett normalt mäklararvode eller en billig mäklare är därför svårt att svara på, utan skiljer sig mellan olika byråer.

Hur många procent tar en mäklare i Sundsvall? I Sundsvall är den genomsnittliga mäklarkostnaden 47 035 kr och den vanligaste arvodestypen i Sundsvall är fast arvode, medan mäklararvode i procent vanligtvis ligger på 4,4%. Vad mäklarbyrån kostar eller vilket som är det billigaste mäklararvodet är som sagt inte det enda du bör fokusera på, utan det gäller att hitta en bra mäklare till rätt pris. Använd därför vår kostnadsfria tjänst för att både jämföra mäklararvoden i Sundsvall och få en överblick av vilka tjänster de olika mäklarfirmorna erbjuder så att din bostadsförsäljning blir så lyckad och smidig som möjligt.

Mäklararvoden i Sundsvall

40-50 tkr Genomsnitt
4-5% Procentsats
Fast arvode Arvodestyp
40-50 tkr Median

Jämför mäklararvoden – helt gratis!

Oavsett om du ska sälja en bostadsrätt, hus eller tomt så är det viktigt att känna dig trygg med att fastighetsmäklaren är påläst och pålitlig och gör sitt bästa för att du ska få ett så bra slutpris som möjligt. JämförMäklare.nu gör det möjligt för dig att helt gratis jämföra olika mäklare i Sundsvall och se vilka arvoden de erbjuder.

Nycklar till bostad
Flyttar till ny bostad

Att jämföra mäklararvoden är enkelt

Usp
Få kostnadsförslag från olika mäklare
Usp
Tjänsten är gratis & ej bindande
Usp
Spara tid & pengar

Snittarvoden i Sundsvall

Bostadstyp Mäklararvode genomsnitt Mäklararvode procent Mäklararvode median
Mäklararvode bostadsrätt 37 931 kr 4,8 % 36 000 kr
Mäklararvode villa 63 714 kr 3,6 % 62 875 kr
Mäklararvode radhus / parhus 54 877 kr 3,2 % 57 200 kr
Mäklararvode bostadsrätt
Mäklararvode genomsnitt 37 931 kr
Mäklararvode procent 4,8 %
Mäklararvode median 36 000 kr
Mäklararvode villa
Mäklararvode genomsnitt 63 714 kr
Mäklararvode procent 3,6 %
Mäklararvode median 62 875 kr
Mäklararvode radhus / parhus
Mäklararvode genomsnitt 54 877 kr
Mäklararvode procent 3,2 %
Mäklararvode median 57 200 kr

Vad säger andra om tjänsten?

Ska du sälja en bostad, tomt eller ett fritidshus? Jämför mäklare och mäklararvoden innan du bestämmer dig. Olika mäklare har olika kompetenser, erfarenhet och arvoden. Jämför mäklararvoden