Mäklararvode Skåne

Se vad olika mäklare tar i arvode

Bock Jämför mäklararvoden
Bock Se vad mäklare tar för att sälja din bostad
Bock Spara tid och pengar

Mäklararvode Skåne

Många håller hårt i plånboken när det kommer till att välja mäklare och känner sig oroliga för att bostadsförsäljningen ska bli för dyr. Givetvis är det viktigt att mäklararvodet är rimligt, men en duktig mäklare erbjuder mycket som inte alltid syns på pappret. Det kan handla om lång och bred erfarenhet, god förhandlingsförmåga, noggrannhet, säljdriv eller bra kommunikation. Därför kan det vara bra att inte bara välja den billigaste mäklaren, utan den som verkligen uppfyller alla dina kriterier.

Det är alltid en god idé att börja med att jämföra och träffa olika mäklare så att du får en bild av vilka tjänster och mäklararvoden olika mäklare erbjuder. Redan här kan du spara både tid och pengar. Mäklarbyråer använder sig av tre olika sorters mäklararvoden. Fast arvode betyder att du betalar en bestämd klumpsumma för mäklarens arbete, oavsett bostadens slutpris. Ett rörligt arvode, eller provision, innebär att mäklaren tar en viss procent av slutpriset i mäklarkostnad. En mäklare som använder sig av en så kallad procenttrappa tar en procentsats av slutpriset upp till en viss nivå, men skulle slutpriset överstiga denna nivå så tar mäklaren ut ytterligare en procentsats i arvode på överskottsdelen.

I Skåne är den vanligaste arvodestypen fast arvode och 2024 får du räkna med att betala i genomsnitt 2,9% i mäklararvode i Skåne.

Mäklararvoden i Skåne

60-70 tkr Genomsnitt
2-3% Procentsats
Fast arvode Arvodestyp
50-60 tkr Median

Jämför mäklararvoden

Alla vill betala ett rimligt mäklararvode. Men hur vet man vad som är rimligt? När du jämför mäklare med JämförMäklare.nus gratistjänst får du inte bara erbjudanden från fem olika mäklare, utan du får också koll på vad varje mäklare tar för mäklararvode. Bara du avgör vad som är rimligt.

Nycklar till bostad
Flyttar till ny bostad

Att jämföra mäklararvoden är enkelt

Usp
Få kostnadsförslag från olika mäklare
Usp
Tjänsten är gratis & ej bindande
Usp
Spara tid & pengar

Snittarvoden i Skåne

Bostadstyp Mäklararvode genomsnitt Mäklararvode procent Mäklararvode median
Mäklararvode bostadsrätt 45 227 kr 3,1 % 41 250 kr
Mäklararvode villa 78 907 kr 2,8 % 75 000 kr
Mäklararvode radhus / parhus 62 280 kr 2,6 % 60 000 kr
Mäklararvode bostadsrätt
Mäklararvode genomsnitt 45 227 kr
Mäklararvode procent 3,1 %
Mäklararvode median 41 250 kr
Mäklararvode villa
Mäklararvode genomsnitt 78 907 kr
Mäklararvode procent 2,8 %
Mäklararvode median 75 000 kr
Mäklararvode radhus / parhus
Mäklararvode genomsnitt 62 280 kr
Mäklararvode procent 2,6 %
Mäklararvode median 60 000 kr

Vad säger andra om tjänsten?

Ska du sälja en bostad, tomt eller ett fritidshus? Jämför mäklare och mäklararvoden innan du bestämmer dig. Olika mäklare har olika kompetenser, erfarenhet och arvoden. Jämför mäklararvoden