Mäklararvode Malmö

Se vad olika mäklare tar i arvode

Bock Jämför mäklararvoden
Bock Se vad mäklare tar för att sälja din bostad
Bock Spara tid och pengar

Mäklararvode i Malmö

När du tar hjälp av en mäklare för att sälja din bostad betalar du en viss mäklarkostnad för tjänsten, något som kallas för mäklararvode. Därför är det vanligt att frågor som ”Vad kostar en mäklare?” och ”Hur många procent tar en mäklare?” dyker upp när det är dags för en bostadsaffär. Vad som är ett normalt mäklararvode är svårt att svara på eftersom den slutgiltiga kostnaden skiljer sig åt mellan olika orter och bostadstyper samt från byrå till byrå, men med hjälp av vår tjänst där du jämför mäklare och mäklararvode i Malmö får du en bättre översikt. Vissa mäklarbyråer beräknar sitt mäklararvode i procent på försäljningspriset, vilket kallas för rörligt mäklararvode, medan andra har ett fast mäklararvode eller så kallad stegprovision.

Jämför mäklararvoden i Malmö

Det är lätt att välja en billig mäklare för att få det billigaste mäklararvodet, men det är inte alltid det bästa valet. För precis som att läge eller utbud av faciliteter kan spela en viktigare roll än själva priset när du ska välja hotell kan andra kriterier vara viktigare när du ska välja mäklare i Malmö. Anlita därför en mäklare som erbjuder ett pris som passar dig, men som också har rätt intressenter och som vet hur de ska ta sig an din bostadsaffär på bästa sätt.

För att enkelt jämföra mäklararvode i Malmö kan det vara bra att ha koll på lite statistik. I Malmö ligger det genomsnittliga mäklararvodet 2024 på 62 527 kr och 2,9% och den främsta arvodestypen är fast arvode. Denna information kan vara bra att känna till när du ska välja en byrå med rimligt mäklararvode i Malmö.

Mäklararvoden i Malmö

60-70 tkr Genomsnitt
2-3% Procentsats
Fast arvode Arvodestyp
50-60 tkr Median

Jämför mäklararvoden – helt gratis!

JämförMäklare.nu hjälper dig att välja den bästa mäklaren när det är dags för dig att sälja din bostad. Du får en lista på olika byråer, vilket ger dig möjlighet att jämföra mäklararvode i procent och hitta den bästa mäklaren i Malmö.

Nycklar till bostad
Flyttar till ny bostad

Att jämföra mäklararvoden är enkelt

Usp
Få kostnadsförslag från olika mäklare
Usp
Tjänsten är gratis & ej bindande
Usp
Spara tid & pengar

Snittarvoden i Malmö

Bostadstyp Mäklararvode genomsnitt Mäklararvode procent Mäklararvode median
Mäklararvode bostadsrätt 48 245 kr 3,1 % 45 000 kr
Mäklararvode villa 77 026 kr 2,6 % 72 250 kr
Mäklararvode radhus / parhus 62 280 kr 2,6 % 60 000 kr
Mäklararvode bostadsrätt
Mäklararvode genomsnitt 48 245 kr
Mäklararvode procent 3,1 %
Mäklararvode median 45 000 kr
Mäklararvode villa
Mäklararvode genomsnitt 77 026 kr
Mäklararvode procent 2,6 %
Mäklararvode median 72 250 kr
Mäklararvode radhus / parhus
Mäklararvode genomsnitt 62 280 kr
Mäklararvode procent 2,6 %
Mäklararvode median 60 000 kr

Vad säger andra om tjänsten?

Ska du sälja en bostad, tomt eller ett fritidshus? Jämför mäklare och mäklararvoden innan du bestämmer dig. Olika mäklare har olika kompetenser, erfarenhet och arvoden. Jämför mäklararvoden