Mäklararvode Karlstad

Se vad olika mäklare tar i arvode

Bock Jämför mäklararvoden
Bock Se vad mäklare tar för att sälja din bostad
Bock Spara tid och pengar

Mäklararvode i Karlstad

När du ska sälja din bostad värderar mäklaren läget, storleken, skicket och bostadsmarknadens utveckling för att sätta ett rimligt utgångspris. Mäklaren kan sedan ta betalt på olika sätt. Det är med andra ord svårt att säga vad en mäklare kostar och vad ett normalt och rimligt mäklararvode är. Det vi kan säga med säkerhet är att en billig mäklare inte alltid erbjuder det billigaste mäklararvodet. Det beror nämligen helt på vad som ingår i mäklartjänsten. Jämför därför noga innan du väljer vilken mäklarfirma som ska få ta hand om din bostadsförsäljning.

Jämför mäklararvoden i Karlstad

Hur många procent tar en mäklare? Att mäklarfirman tar ett rörligt mäklararvode är vanligt och innebär att säljaren betalar en viss procent av köpeskillingen. Andra varianter kan vara ett fast mäklararvode eller en procenttrappa, eller arvodestrappa som det också kallas. Det genomsnittliga mäklararvodet 2024 i Karlstad är 41 765 kr och den vanligaste arvodestypen är fast procentsats. Tänk på att du alltid kan förhandla med mäklaren om mäklarkostnaden men glöm inte heller bort att även om priset och arvodet är en viktig faktor i valet av mäklare så är det också viktigt att kontrollera mäklarens kunskap och erfarenhet av liknande försäljningar.

Mäklararvoden i Karlstad

40-50 tkr Genomsnitt
3-4% Procentsats
Procent Arvodestyp
40-50 tkr Median

Jämför mäklararvoden – helt gratis!

Innan du ska sälja ditt hus eller din bostadsrätt ska du välja en bostadsmäklare som kan hjälpa dig med genom hela försäljningsprocessen. Men vilken mäklare ska man välja? Hur väljer man rätt mäklare? Här på JämförMäklare.nu kan du jämföra olika mäklarfirmor i Karlstad, deras mäklararvoden och villkor för att hitta den mäklarbyrå som passar dig och ditt uppdrag bäst. Alla mäklare på JämförMäklare.nu är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.

Nycklar till bostad
Flyttar till ny bostad

Att jämföra mäklararvoden är enkelt

Usp
Få kostnadsförslag från olika mäklare
Usp
Tjänsten är gratis & ej bindande
Usp
Spara tid & pengar

Snittarvoden i Karlstad

Bostadstyp Mäklararvode genomsnitt Mäklararvode procent Mäklararvode median
Mäklararvode bostadsrätt 33 987 kr 3,8 % 32 231 kr
Mäklararvode villa 53 435 kr 3,5 % 50 000 kr
Mäklararvode radhus / parhus 50 724 kr 3,3 % 50 000 kr
Mäklararvode bostadsrätt
Mäklararvode genomsnitt 33 987 kr
Mäklararvode procent 3,8 %
Mäklararvode median 32 231 kr
Mäklararvode villa
Mäklararvode genomsnitt 53 435 kr
Mäklararvode procent 3,5 %
Mäklararvode median 50 000 kr
Mäklararvode radhus / parhus
Mäklararvode genomsnitt 50 724 kr
Mäklararvode procent 3,3 %
Mäklararvode median 50 000 kr

Vad säger andra om tjänsten?

Ska du sälja en bostad, tomt eller ett fritidshus? Jämför mäklare och mäklararvoden innan du bestämmer dig. Olika mäklare har olika kompetenser, erfarenhet och arvoden. Jämför mäklararvoden