Mäklararvode Gotland

Se vad olika mäklare tar i arvode

Bock Jämför mäklararvoden
Bock Se vad mäklare tar för att sälja din bostad
Bock Spara tid och pengar

Mäklararvode Gotland

Hur många procent tar en mäklare, egentligen? Det korta svaret är att det beror på. Vad som anses vara ett normalt mäklararvode och vad som ingår i priset skiljer sig ofta åt. Hur gör man då för att hitta ett rimligt mäklararvode? Här är några tips för att hitta det bästa mäklararvode Gotland kan erbjuda.

Det finns tre typer av arvoden: Fast arvode, rörligt-/procentarvode och procenttrappa. Ett fast mäklararvode är en fast summa som mäklaren tar betalt för sina tjänster. Vid procentarvode tar mäklararvodet procent av slutpriset på försäljningen istället. Procenttrappan är en typ av rörligt mäklararvode där procenten ofta blir högre ju högre slutpriset blir.

Vad som ger det billigaste mäklararvodet beror på din situation. Om du förväntar dig en bra budgivning, till exempel innanför ringmuren, så kan ett fast arvode vara bäst. Ett procentarvode kan istället ge en lägre mäklarkostnad om slutpriset inte blir så högt. Samtidigt är inte alltid en billig mäklare den bästa. Se därför till att jämföra mäklararvoden på Gotland för att hitta en kombination av mäklararvode och arvodestyp som passar dig.

På Gotland är ett genomsnittligt mäklararvode 2024 ett fast procentsats på 51 955 kr som utgör 2,9 av slutpriset. På JämförMäklare.nu kan du både hitta, jämföra och kontakta mäklare för att få till din drömförsäljning.

Mäklararvoden på Gotland

50-60 tkr Genomsnitt
2-3% Procentsats
Procent Arvodestyp
50-60 tkr Median

Jämför mäklararvoden

Varje mäklares arvode är en individuell affär, så välj rätt mäklare till rätt pris! Hur väljer man mäklaren med det bästa arvodet? Man kollar upp alla mäklare i området. Hos JämförMäklare.nu får du koll på alla mäklararvoden. Helt gratis och helt kravlöst.

Nycklar till bostad
Flyttar till ny bostad

Att jämföra mäklararvoden är enkelt

Usp
Få kostnadsförslag från olika mäklare
Usp
Tjänsten är gratis & ej bindande
Usp
Spara tid & pengar

Snittarvoden på Gotland

Bostadstyp Mäklararvode genomsnitt Mäklararvode procent Mäklararvode median
Mäklararvode bostadsrätt 45 670 kr 2,6 % 40 000 kr
Mäklararvode villa 60 165 kr 3,4 % 62 000 kr
Mäklararvode radhus / parhus 69 000 kr 1,9 % 69 000 kr
Mäklararvode bostadsrätt
Mäklararvode genomsnitt 45 670 kr
Mäklararvode procent 2,6 %
Mäklararvode median 40 000 kr
Mäklararvode villa
Mäklararvode genomsnitt 60 165 kr
Mäklararvode procent 3,4 %
Mäklararvode median 62 000 kr
Mäklararvode radhus / parhus
Mäklararvode genomsnitt 69 000 kr
Mäklararvode procent 1,9 %
Mäklararvode median 69 000 kr

Vad säger andra om tjänsten?

Ska du sälja en bostad, tomt eller ett fritidshus? Jämför mäklare och mäklararvoden innan du bestämmer dig. Olika mäklare har olika kompetenser, erfarenhet och arvoden. Jämför mäklararvoden