Mäklararvode Göteborg

Se vad olika mäklare tar i arvode

Bock Jämför mäklararvoden
Bock Se vad mäklare tar för att sälja din bostad
Bock Spara tid och pengar

Mäklararvode i Göteborg

En bostadsmäklare tittar bland annat på läge, storlek och skick när hen värderar en bostad. Om du ska sälja ett hus eller en bostadsrätt påverkar också priset. Mäklarfirmor kan ta betalt på olika sätt. Ett rörligt mäklararvode, en procentsats på försäljningspriset, är ett alternativ och många mäklarfirmor använder detta. Andra mäklarbyråer tar ett fast mäklararvode eller arbetar med en så kallad arvodestrappa eller procenttrappa. Du som säljare kan naturligtvis förhandla med mäklarfirman om hur betalningen ska ske. Vad en mäklare kostar, vad som är ett normalt och rimligt mäklararvode och hur många procent i mäklararvode en mäklare tar är därför svårt att säga men mellan ett och tre procent av försäljningspriset är en vanlig mäklarkostnad vid ett rörligt mäklararvode. I Göteborg är det genomsnittliga mäklararvodet 2023 81 088 kr och den vanligaste arvodestypen är fast procentsats.

Jämför mäklararvoden i Göteborg

När du ska välja mäklare i Göteborg ska du inte rakt av välja en billig mäklare med det billigaste mäklararvodet. Kontrollera också vad som faktiskt ingår i mäklarens arvode och pris. Olika mäklarbyråer kan nämligen inkludera olika tjänster i mäklararvodet. Hos vissa ingår till exempel fotografering och homestyling medan andra byråer tar extra betalt för detta. Väg också in mäklarens erfarenhet, kunskap och lokalkännedom innan du väljer vilken mäklare som ska få sälja din bostad.

Mäklararvoden i Göteborg

80-90 tkr Genomsnitt
2-3% Procentsats
Procent Arvodestyp
70-80 tkr Median

Jämför mäklararvoden – helt gratis!

Att sälja en bostad är en stor affär och därför är det viktigt att hitta en mäklare med bred erfarenhet, god lokalkännedom och som du känner förtroende för. JämförMäklare.nu gör den första gallringen åt dig helt gratis och du får erbjudanden som matchar dina krav och önskemål utan att du förbinder dig till något.

Nycklar till bostad
Flyttar till ny bostad

Att jämföra mäklararvoden är enkelt

Usp
Få kostnadsförslag från olika mäklare
Usp
Tjänsten är gratis & ej bindande
Usp
Spara tid & pengar

Snittarvoden i Göteborg

Bostadstyp Mäklararvode genomsnitt Mäklararvode procent Mäklararvode median
Mäklararvode bostadsrätt 59 595 kr 2,3 % 55 000 kr
Mäklararvode villa 92 269 kr 1,9 % 85 000 kr
Mäklararvode radhus / parhus 79 904 kr 2,3 % 75 000 kr
Mäklararvode bostadsrätt
Mäklararvode genomsnitt 59 595 kr
Mäklararvode procent 2,3 %
Mäklararvode median 55 000 kr
Mäklararvode villa
Mäklararvode genomsnitt 92 269 kr
Mäklararvode procent 1,9 %
Mäklararvode median 85 000 kr
Mäklararvode radhus / parhus
Mäklararvode genomsnitt 79 904 kr
Mäklararvode procent 2,3 %
Mäklararvode median 75 000 kr

Vad säger andra om tjänsten?

Ska du sälja en bostad, tomt eller ett fritidshus? Jämför mäklare och mäklararvoden innan du bestämmer dig. Olika mäklare har olika kompetenser, erfarenhet och arvoden. Jämför mäklararvoden