Mäklararvode Farsta

Se vad olika mäklare tar i arvode

Bock Jämför mäklararvoden
Bock Se vad mäklare tar för att sälja din bostad
Bock Spara tid och pengar

Mäklararvode Farsta

Ett rimligt mäklararvode är en balans mellan kostnad och kompetens. Ingen vill betala ett överpris, men ingen vill hellre anlita en billig mäklare som inte levererar det hen lovar. I Farsta får du i snitt räkna med att betala 1,7% i mäklarkostnad. Ett normalt mäklararvode landar någonstans mellan 1 och 3 procent av slutpriset beroende på hur dyr bostad du säljer. Generellt kan man säga att ju dyrare bostad desto lägre procentsats, eftersom slutsumman ändå blir högre. Oftast ligger mäklarkostnaderna högre för villor och radhus än för lägenheter eftersom de kräver mer arbete från mäklaren. Arvodena skiljer sig beroende på var i landet du vill sälja bostad och därför är det en god idé att jämföra de billigaste mäklararvodena innan du bestämmer dig.

Du bestämmer själv om du vill betala ett fast, förutbestämt mäklararvode för försäljningen eller ett rörligt mäklararvode som avgörs av det slutliga försäljningspriset. Vissa mäklare använder en provisionstrappa där mäklaren får mer betalt ju högre slutpriset blir. Olika mäklare erbjuder olika lösningar. Tveka inte att jämföra och gå igenom exakt vad som ingår i olika mäklararvoden. Det är mäklarens uppgift att förklara och vägleda dig så att du blir nöjd med din bostadsförsäljning.

Mäklararvoden i Farsta

70-80 tkr Genomsnitt
1-2% Procentsats
Fast arvode Arvodestyp
60-70 tkr Median

Jämför mäklararvoden

Olika mäklare tar olika mycket i arvode. Vill du få ut ett försäljningspris över marknadsvärdet utan att det kostar skjortan? Håll koll på vad mäklararvodena ligger på i Farsta genom att jämföra. Se till att du får valuta för pengarna när det gäller ditt livs affär.

Nycklar till bostad
Flyttar till ny bostad

Att jämföra mäklararvoden är enkelt

Usp
Få kostnadsförslag från olika mäklare
Usp
Tjänsten är gratis & ej bindande
Usp
Spara tid & pengar

Snittarvoden i Farsta

Bostadstyp Mäklararvode genomsnitt Mäklararvode procent Mäklararvode median
Mäklararvode bostadsrätt 55 951 kr 1,7 % 50 000 kr
Mäklararvode villa 83 504 kr 1,4 % 72 750 kr
Mäklararvode radhus / parhus 68 502 kr 1,7 % 65 170 kr
Mäklararvode bostadsrätt
Mäklararvode genomsnitt 55 951 kr
Mäklararvode procent 1,7 %
Mäklararvode median 50 000 kr
Mäklararvode villa
Mäklararvode genomsnitt 83 504 kr
Mäklararvode procent 1,4 %
Mäklararvode median 72 750 kr
Mäklararvode radhus / parhus
Mäklararvode genomsnitt 68 502 kr
Mäklararvode procent 1,7 %
Mäklararvode median 65 170 kr

Vad säger andra om tjänsten?

Ska du sälja en bostad, tomt eller ett fritidshus? Jämför mäklare och mäklararvoden innan du bestämmer dig. Olika mäklare har olika kompetenser, erfarenhet och arvoden. Jämför mäklararvoden